Förberedelser

Boka ett datum för ölbryggning

Planera in ett datum för en heldags ölbryggning. Ett vanligt recept tar ca 5-7 timmar att brygga så ni hinner gott och väl brygga 2 satser på en helg. Beställning av utrustning, ölbryggnings kitt av ert favoritrecept och nödvändiga tillbehör gör i vår webshop. Mer information om hur bokning går till hittar ni under länken bokning

Leverans av utrustning

Vi har två alternativ på leverans. Ni kan välja att hämta utrusning och råvaror hos oss eller få den hemkörd. Vi rekommenderar vår tjänst med hemleverans och komma igång garanti vilket ger en extra trygghet genom bryggprocessen.

Bryggprocessen

När allt är på plats starta bryggningen. Bryggprocessen innehåller moment som ger utrymme för andra aktiviteter som exempel att lära sig mer om hantverket och smakupplevelser i kombination mat och dryck. Vi har ett antal aktiviteter ni får del av när ni gör bokningen. Våra instruktioner är pedagogiska och hjälper er hela vägen genom bryggningen. Nedan ser ni stegen som ingår i bryggprocessen.

Uppstart och planering

Beroende på leveranssätt krävs en planering av bryggningen.
Väljer ni alternativet ”komma igång garanti” hjälper vi er med planeringen av en lyckad brygg dag.

Mäskning

Beroende på receptet och metod, vatten hälls i och värms upp till 38 ° C.
Då maltet röret med siktinsatserna sätts i position. Malt hälls mellan siktinsatserna. Maltröret är fixerad med fäste och dragstång.

Mäskning / bryggning

Pumpen slås på. Pågrund av resulterande vatten / vörtcirkulation, stärkelsen extraheras från maltet. De fyra bryggfaserna utförs som programmerade, till exempel som följer:
1 Protein vila 55 ° C, ca 5 min
2 Maltoserast 63 ° C, ungefär 30 min
3 Rörelse vila 72 ° C, ca 20 min
4 Säkerhetsstöd 78 ° C, ungefär 10 min

Lakning

I slutet av de fyra faserna an ljudsignal ljud. Den efterföljande lautering processen är snabbt exekveras genom att helt enkelt ta bort maltrör.

Vörtkok / humlegivar

Med locket öppet kokas varan i 80 minuter med humle tillsatt flera gånger. Det förångade vattnet ska bytas ut genom att lägga till färskt bryggvatten. Den ursprungliga gravitationen kan slutligen justeras genom att lägga till eller släppa ut vatten. Dragstången på Braumeister tjänar som en nivå mätare. Vid slutet av kokningsfasen, en ljudsignal låter igen.

Fermentation / Mognande

Omedelbart efter kokningen av vörten är temperaturen på vörten bringas till jäsningstemperaturen av en värmekylare. Vörten blandas också med jäst och fermenteras i en lämpligt stor tank (ingår i bryggkitten). Efter flera veckor av förvaring i flaskor kyls öl och kan konsumeras.