Hyra ett bryggverk
Har ni funderat på att börja brygga ert eget öl men saknar förkunskaper? Vi på Firstbrew hjälper er att lyckas! Hyr ett tyskt helautomatiskt bryggverk för en helg eller veckohyra. Boka redan idag och om ni bokar i april bjuder vi på hemleveransen och ”kom-igång-garantin”. Att hyra ett bryggverk hjälper er att lyckas med slutresultatet. I våra bryggpaket ingår den utrustning och råvaror som behöver för en bryggsats.
Bryggverk

Vi använder oss av bryggverk Braumeister PLUS, en dubbelmantlad Braumeister med bottenmonterad avtappningskran. Den extra manteln gör att du kan kyla vörten utan extern vörtkylare. Anslut bara kallvatten. Bottenventilen gör rengöringen förvånansvärt enkel. Braumeister PLUS finns i storlekarna 20 och 50 liter. Bryggverk 50 liter är endast för andelsförsäljning. Braumeister är ett tyskt bryggverk i rostfritt stål som är mycket enkelt att använda. Man mäskar och kokar i samma kärl. Mäsken pumpas runt och värms enligt RIMS-metoden (läs mer nedan). Man ställer in tider och temperaturer på kontrollpanelen, därefter sköter bryggverket stegmäskningen automatiskt! Malten placeras i en perforerad insats som lyfts upp för avsilning efter mäskningen. Sedan kokas vörten med humle och därefter kyls vörten till jästemperatur med den inbyggda kylaren.
Specifikationer 20 liters bryggverk:
- Värmeslinga: 2000 W effekt
- Pump: 9 W
- Nätanslutning: 230 V (10 A säkring)
- Kontrollsystem: helautomatisk bryggkontroll (temperatur, tid, pump)
- Bryggvolym: ca 20 l öl (ca 23 l vört)
- Maximal maltmängd: 6 kg
- Svetsad mantel för kylning
- Kallvattenanslutning: 1″ AG med gardena snabbkoppling, 2 st
- Bottenmonterad utloppskran
- Transportvikt (skrymmevikt): 75 kg
- Verklig vikt: 24 kg

RIMS-metoden
RIMS är en akronym för Recirculating Infusion Mash System. Det är en mäskningsmetod som bygger på att infusionsmäskning men där vörten kontinuerligt pumpas runt i mäsken. Dessutom ingår en värmekälla i systemet för att kunna ha noggrann kontroll på mäskningstemperaturen.
Värmekällan styras så att rätt temperatur erhålles. Detta kan ske automatiskt i det helautomatiska bryggverket.
Vilka är då fördelarna med metoden?
- Snabbare och mer effektiv konvertering – enzymerna anses jobba snabbare och bättre under pumpningen.
- Jämnare värmefördelning i mäsken
- Bättre klarning
- Tidsbesparande
- Bättre styrning av mäsktemperaturen
- Repeterbarhet
- Enklare att genomföra flerstegsmäskscheman